Bekende darters

Phil Taylor

Darten is van oudsher een Engelse sport. Het zal je dan ook niet verbazen dat de beste darters voornamelijk van Engelse bodem komen. De bekendste darter is naar alle waarschijnlijkheid Phil Taylor. Deze darter heeft inmiddels zo veel winsten op zijn naam staan, dat hij wereldwijd de dart ranglijsten aanvoert. Zijn bijnaam is The Power

Adrian Lewis

In 2011 en 2012 won Adrian Lewis het PDC wereldkampioenschap. We kunnen dus wel stellen dat we met een talent te maken hebben. Lewis' bijnaam is Jackpot. Hij kreeg die bijnaam door het volgende incident: Lewis was in Las Vegas voor een dart toernooi. Tijdens zijn verblijf gooide hij een paar dollar in een gokautomaat. Daarmee won hij $72.000, maar omdat hij toentertijd pas 20 jaar was, mocht hij het geld niet incasseren.

Simon Whitlock

De enige Australiër in dit lijstje heet Simon Whitlock, ook wel The Wizard genoemd. Deze bijnaam kreeg hij door zijn lange haren en lange baard waar hij toentertijd mee speelde. Het mooie aan Whitlock is dat hij, toen hij overstapte naar de PDC, een super prestatie neerzette door toppers te verslaan in het wereldkampioenschap van 2010. Hij haalde de finale maar verloor van Phil Taylor. Door deze unieke prestatie steeg hij in de ranglijsten van de 99ste naar de 17de plaats.

Een tijd geleden waren het andere darters die bekend stonden als 'de bekendste darters ter wereld'. Namen als Andy Fordham (The Viking), Martin Adams (Wolfie), Ted Hankey (The Count) en Mervyn King (The King) voerden toen de lijsten aan.

Artikelen

Bekende Nederlandse darters

Michael Van Gerwen

De Nederlander Michael van Gerwen wordt gezien als hét darttalent van nu. Hij versloeg meerdere malen topfavoriet Phil Taylor en heeft al een groot aantal titels bijgeschreven op zijn record. Het mooiste moment uit zijn carrière is toen hij op 17-jarige café darter Martin Adams, een prof da

Lees meer...