Bekende Nederlandse darters

Michael Van Gerwen

De Nederlander Michael van Gerwen wordt gezien als hét darttalent van nu. Hij versloeg meerdere malen topfavoriet Phil Taylor en heeft al een groot aantal titels bijgeschreven op zijn record. Het mooiste moment uit zijn carrière is toen hij op 17-jarige café darter Martin Adams, een prof darter, versloeg tijdens de Topic International Darts League. Het was een ontzettend spannende wedstrijd. Pro's Andy Fordham en Darryl Fitton vonden het zelfs de beste wedstrijd die ze ooit hadden gezien. Van Gerwen's bijnaam is Mighty Mike.

Van Barneveld

De Haagse darter Van Barneveld werkte ooit als postbode, maar die baan heeft hij kunnen opzeggen door zijn uitzonderlijke talent voor darten. Hij won ontzettend veel tv-toernooien en is zelfs de énige speler ter wereld die zowel de wereldtitel won bij BDO, de PDC én de World Darts Federation. Tevens was hij de eerste speler die tijdens het PDC wereldkampioenschap een 9-darter gooide. Behalve individueel speelde hij ook vrij aardig in teamverband. Wellicht is dit de beste darter die Nederland ooit heeft voortgebracht. Zijn bijnaam is Barney.

Jelle Klaasen

Eigenlijk horen we tegenwoordig niets meer van Jelle Klaasen, maar we vinden hem wel het vernoemen waard. Waarom? Hij was namelijk degene die, zonder enige noemenswaardige ervaring vooraf, de Lakeside van 2006 won. Snelle Jelle, zoals hij werd genoemd, versloeg Van Barneveld en had in de voorrondes Mervyn King (destijds nr 1 van de wereld) weggespeeld. Dit was overigens een echte one-day-fly, want momenteel is het erg stil rond Klaasen.

Francis Hoenselaar

Na een lijstje met mannen mogen wij Francis Hoenselaar niet vergeten! Dit is namelijk de beste vrouwelijke dartspeelster die Nederland ooit heeft gekend. Ze begon op 17-jarige leeftijd met het spelletje en heeft sindsdien behoorlijk wat titels op haar naam kunnen zetten. Ze heeft drie jaar bovenaan de dames dart lijsten gestaan. Haar eeuwige rivale was Trina Gulliver, die nét wat beter was dan onze Francis. Toch wist ze in 2009 Gulliver te verslaan tijdens het WK.