Bingo darts

Darts is natuurlijk al een spannend spel op zich, maar het kan ook nog worden aangepast zodat je het nóg leuker maakt. Ben je bingo een beetje beu? Ben je darts een beetje zat? Dan combineer je de twee tot Bingo Darts! Bingo darts is spannend, leuk en erg grappig. Het spelletje kan alleen gespeeld worden tussen twee personen, dus deze game is ideaal om bijvoorbeeld met je beste vriend te spelen. De regels zijn zeer eenvoudig en die leggen we je graag uit.

De regels van Bingo Darts

Bepaal eerst de beginnende speler door allebei een balletje uit de bingo machine te nemen. Degene met het hoogste nummer mag beginnen. Laten we even stellen dat Speler A mag beginnen. In dat geval dient Speler B een balletje uit de machine te halen. Het cijfer dat daar op staat, is de score die men met 3 darts moet bereiken. Stel dat cijfer is 25, en dit is al na twee darts bereikt, dan is het toegestaan om de laatste pijl naast het bord of in de zwarte rand te gooien, zodat deze als 0 telt.

Score bijhouden

Het is niet toegestaan om méér dan het bingo getal te gooien, want dan ben je sowieso verloren. Verder is het de bedoeling om óf het getal op de bingo bal te gooien, of er tenminste zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Degene die er na 3 pijlen zo dicht mogelijk bij in de buurt zit, krijgt een punt. Wanneer er preciés het aantal punten wordt gegooid dat op de bingo bal staat, dan heb je een 'green' gegooid. Officieel dient dan Queen met “We Are The Champions” gespeeld te worden. De speler die het hoogste aantal punten heeft aan het einde van de wedstrijd (dit kan een bepaalde tijd zijn, of een bepaald aantal bingo ballen), is de winnaar van Bingo Darts.