Producten

Darten is een sport waarbij je in principe weinig zaken nodig hebt. Natuurlijk is er het dartbord en zijn er dartpijlen vereist. Maar er zijn nog meer zaken die van belang zijn. Wij lopen deze zaken graag met je door, zodat je precies weet wat voor artikelen je nodig hebt om fijn te kunnen darten. Deze artikelen zijn overigens prima online te kopen, dus je hoeft er niet eens de deur voor uit.

  • Dartbord: Het begint natuurlijk allemaal bij een dartbord. Een dartbord heeft 20 vlaaipunten. Vervolgens is er een buitenring en een middenring. In de buitenring tellen alle scores dubbel en in de middenring tellen de scores drie keer. In het midden zit de bull's eye met een extra ringetje eromheen. Dit ringetje is de enkele bull, het middelste bolletje is de dubbele bull.
  • Dartpijl: een dartpijl is hetgene dat men in het bord gooit. Zodra deze in een score blijft steken, wordt deze score getelt. Een dartpijl bestaat uit vier componenten
  • Punt: de punt is de metalen punt die zich in het bord boort zodra je de pijl gooit.
  • Barrel: de barrel is het component van de pijl dat de darter vasthoudt. Er zijn veel verschillen tussen barrels. Het profiel kan variëren van glad tot geribbeld en de vorm en het gewicht van de barrel is ook van belang. Goedkoper barrels bestaan voornamelijk uit koper,     iets duurdere bestaan uit zilver en nikkel en de allerduurste bestaan hoofdzakelijk uit wolfraam.
  • Shaft: dit gedeelte is op de barrel geschroefd en houdt de flight vast. De lengte en het materiaal varieert. Het ligt er maar net aan wat de darter in kwestie het fijnste vindt. Vaak wordt de shaft van kunststof of aluminium gemaakt.
  • Flight: het onderdeel dat er voor zorgt dat de pijl stabiel door de lucht vliegt, is de flight. Deze variëren erg in vorm: er betaan langwerpige, hartvormige, diamantvormige en nog vele andere soorten flights.

In principe is er verder niets nodig om te darten. Men kan uiteraard nog kiezen voor een bescherm etui voor de dartpijlen, een leuke outfit en een kast waar het dartbord in hangt, maar dit zijn allemaal optionele zaken.

Artikelen

Dart webshop

Zoek je een webshop waar je terecht kunt voor ál je dart benodigdheden? Wil je graag een set nieuwe pijlen, een nieuw bord of mooie flights? Dan zit je goed op Dart City. Door onze jarenlange interesse en ervaring in darten kunnen we je heel zeker de juiste producten aanbieden. Deze vindt je namelijk in de onderstaande shops. Het aanbo

Lees meer...