Professioneel vs cafe

Professioneel darten en darten in een café is eigenlijk bijna hetzelfde. De regels worden tijdens professioneel darten natuurlijk wat strenger nageleefd, maar over het algemeen is het zo dat je deze regels ook in het café dient toe te passen. Zaken als de afstand van de werplijn tot het bord en de hoogte van het dartbord zouden eventueel wat kunnen afwijken omdat er in het café niet op wordt gelet. Maar verder is het bijna hetzelfde.

De kwaliteit en de staat van het dartbord

Het dartbord in het café is waarschijnlijk ook een verschil met een professioneel dartbord. Op zich is het bord zelf ongeveer hetzelfde, of het is een oefenbord. Maar het grote verschil zit hem in de kwaliteit. Bij wedstrijden wordt elke keer op een nieuw bord gespeeld. In het café zal waarschijnlijk al jaren hetzelfde dartbord hangen. De triple 20 en de bull's eye zijn dan waarschijnlijk aangetast waardoor de pijlen er sneller uitvallen. Dat is natuurlijk erg jammer. Dit is overigens niet echt te voorkomen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat een café niet elke maand een nieuw bord ophangt.

Het niveau van het dartspel

Het grote verschil tussen café darten en professioneel darten is het niveau. Professionals gooien keer op keer 180, 140 of op zijn minst 100. In het café is de score sterk afhankelijk van de alcohol consumptie. Toch is het café een prima plaats om te oefenen. Wie weet kom je er achter dat je een waar talent bent op het gebied van darten.